LICG

Het LICG (Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren) geeft betrouwbare informatie over het houden van huisdieren. Op de website van het LICG vindt u huisdierenbijsluiters van dieren die in Nederland gehouden mogen worden. Deze geven alle noodzakelijke basisinformatie over gedrag, huisvesting, verzorging en voeding maar ook over veel voorkomende ziekten en aandoeningen, hantering en kosten.
Daarnaast biedt het LICG veel praktische informatie aan huisdierbezitters. Zoals wat men kan doen bij allergie voor dieren, EHBO voor huisdieren, voorkomen van overgewicht en wat men moet regelen voor de huisdieren tijdens de vakantie. Huisdierbezitters die hun huisdier mee willen nemen naar het buitenland vinden hier een overzichtelijke lijst van alle landen met de invoereisen.

Het LICG voert regelmatig campagne om belangrijke zaken onder de aandacht te brengen. Bijvoorbeeld de campagne “Minder hondenbeten” om het aantal bijtincidenten terug te dringen. Maar ook de campagne om het chippen en registreren van honden en katten te stimuleren en de campagne Week van het Huisdier om verantwoord huisdierbezit nog eens speciaal onder de aandacht te brengen.
Speciaal voor nieuwe puppy- of kitteneigenaren zijn er de puppy- en kittenkalenders. Deze geven tot het eerste halfjaar van het dier per week aan waar de nieuwe eigenaren aan moeten denken qua verzorging en opvoeding. Professionals kunnen deze bestellen voor hun klanten. Hier treft men ook het boekje “Ik mis mijn huisdier” aan. In dit boekje beschrijft een jongetje Alex wat het met hem deed toen zijn huisdier doodging. Het biedt ouders en kinderen veel steun bij de verwerking van het verdriet van de dood van een huisdier.
De website biedt een handige zoekfunctie die u gelijk allerlei suggesties geeft. Mocht u ondanks dat toch informatie missen, dan kunt per mail persoonlijk contact opnemen.